Page cover image

☀️Tips for sommerferie

Denne siden gir deg informasjon i forbindelse med ferieavvikling på din klinikk. Finn relevant informasjon i alternativene under basert på ditt behov.

I forbindelse med ferietid deler vi noen nyttige tips både for deg som skal jobbe og til deg som skal ta deg fri. Sjekk også ut våre tips og anbefalinger om du skal ha vikar eller selv er vikar. Bruker du HelseNorge-integrasjon har vi også nyttige tips.

Ferieavvikling ⛱️

Disse passer best til deg som skal ta deg helt eller delvis fri:

Stenge ned klinikk

Skal klinikken stenge helt ned i forbindelse med sommerferie, kan det være lurt å sjekke følgende:

Husk at det ikke holder å legge inn stengt dag som en hendelse i timeboken. Telefonlinjen vil da fortsatt være åpen. Du må legge inn åpningstider i innstillinger i portalen.

Du trenger vikar eller skal selv ha fravær

Klikk på bildet for å forstørre

Husk å ikke deaktiver pasientkontakt på ansattekortet da det vil påvirke vikar.

Ferie og fravær til deg som bruker HelseNorge

Har du integrasjon med HelseNorge har du tre muligheter når du skal ha ferie:

Det kan også være lurt å informere om ferie/fravær i Helse Norge.

Jobbe i løpet av ferietiden 💻

Her har vi samlet nyttige tips til deg som skal jobbe i ferien.

Jobbe på klinikk

Dersom du skal jobbe som normalt, eller begrenset kan det være greit å sjekke følgende:

Hjemme/Hyttekontor
Jobbe fra utlandet

Skal du til utlandet, men trenger å være tilgjengelig er det ingen problem å ta med seg dataen. De samme tipsene gjelder her som for hjemmekontor eller hyttekontor, men husk på at du bør sjekke ut om du behøver en VPN slik at du kan utføre arbeidet ditt.

Du bør også sjekke at internetthastighet er god nok og om du bruker en annen datamaskin enn normalt. Disse spesifikasjoner bør oppfylles:

Tips for vikarer 📚

For dere som er vikarer har vi samlet litt nyttige tips og lenker, slik at dere blir bedre rustet til å ta i bruk journalsystemet.

Introduksjon til journalsystemet
  • Dersom det er første gang du jobber med journalsystemet, ta i bruk en av introduksjonsvideoene.

• Hele brukermanulen er søkbar så du kan finne akkurat den informasjonen du trenger. Bruk søkefeltet om emner du lurer på.

• Bruk Info-ikonet i journalsystemet for å åpne brukermanualen eller lær om hurtigtaster.

Generelle tips når du jobber
  • Skal du ha eget regnskap, les mer om hvordan du kan opprette regnskap.

• Skal du ha egen timebok, les mer om hvordan du kan opprette timebok.

• Husk å send Helfo-oppgjøret før du er ferdig i systemet, og i såpass god tid slik at du rekker å rette opp i eventuelle avviste ordre.

• Økonomirapporter i forbindelse med selvangivelse bør tas ut før brukeren blir deaktivert i systemet. Les om Rapporter.

Den ansatte kan få problemer med å eksportere rapporter dersom dette ikke gjøres før lisensen er avsluttet. Behandleren må da legges inn som ansatt på nytt for å gjennomføre eksportering da det kan by på problemer hvis en annen ansatt prøver å gjøre det for de i ettertid.