Samleregning

Lær hvordan du oppretter en samleregning.

Dersom en pasient eller bedrift skal faktureres for flere ordre samlet, kan det opprettes en samleregning.

Etter at samleregning er betalt er det ikke mulig å tilbakebetale kun ett av regningskortene i samleregningen. Dersom du velger å tilbakebetale et regningskort vil alle regningskortene bli tilbakebetalt.

Samleregning for pasient

 1. Når du oppretter et regningskort, velg Betal senere (se hvordan). Regningskort som lagres som utkast kan også samles opp i samleregning.

 2. Knappen Vis alle ikke fakturerte er huket på og du ser regningskortene i listen.

 3. Klikk på Samleregning (se hvor).

 4. Alle regningskortene er huket av for. Huk bort de som eventuelt ikke skal inngå i samleregningen. Merk at samleregning kun kan opprettes per regnskap.

 5. Velg betaling (se hvor).

 6. Regningskortene som inngikk i samleregningen ser du i økonomioversikten på pasientkortet med oppdatert betalingsstatus (se hvor).

Samleregning for bedrift

Samleregning kan også opprettes til bedrift. Følg samme fremgangsmåte som med pasient.

 1. Når bedriften er aktivert i søkefeltet, hold musepekeren over utropstegnet og klikk på linjen for å komme til de ufakturerte regningskortene.

 2. I listen ser du hvilken pasient regningskortet tilhører (se eksempel).

 3. Klikk Samleregning og huk av for regningskortene som det skal opprettes samleregning for.

 4. Velg betaling.

Faktura som betalingsmetode

Merk at du må ha aktivert Pasientsky Faktura for å opprette en samlefaktura. Det må også være registrert et organisasjonsnummer, telefonnummer til klinikken og/eller e-post til klinikken under fanen Basis i klinikkoppsettet i Klinikkmodulen, samt at konfigurasjonen av fakturaløsningen må være gjort.

For å kunne benytte faktura som betaligsmetode, må det være registrert adresse på pasienten. Merk også at det kun er EG Pasientsky sin fakturaløsning som håndterer samlefaktura, og ikke Convene fakturering.

Når du oppretter en samleregning,

 1. Velg Faktura som betalingsmetode.

 2. Trykk Print.

 3. En PDF genereres og kan skrives ut direkte (se hvordan).

Kvittering for samleregning

Når en samleregning er betalt, vil alle regningskortene ligge under Økonomi på pasientkortet eller bedriftskortet. For å se kopi av kvittering, åpne et av regningskortene som inngår i samleregningen.

Klikk på fanen Kvittering (se hvordan). Kvitteringen består av alle de aktuelle ordrene. Pasienten finner kvittering i appen og pasientportalen.

Last updated