Journalmaler

Du har mulighet til å lage egne maler i fritekst som kan settes inn i de ulike feltene når du skal journalføre.

Alle på klinikken kan opprette maler og alle har tilgang til hverandres maler.

Opprette journalmal

1. Under Journal, klikk Journalmaler og trykk på Legg til mal.

Følgende felt kan fylles ut:

• Navn: Her velger du navnet på malen, gjerne noe som forklarer hva den brukes til

• Beskrive av malen: Beskrivelsen vises og kan søkes på når du velger en journalmal i journalen.

• Gjør malen privat: Aktiver denne om du vil gjøre journalmalen privat. Malen blir kun synlig for deg, og kun du kan endre eller slette den. Du kan når som helst gjøre den tilgjengelig for hele klinikken.

I feltene Anamnese, Kliniske funn, Vurdering og Behandlingsplan skriver du inn det du ønsker å ha med i malen.

Når du er ferdig å fylle ut, klikk Lagre og malen lagres i listen.

Endre journalmal

• Gå til Journalmaler i Konfigurasjon og innstillinger, og velg malen du vil endre, eller søk etter den ved hjelp av søkefeltet.

• Gjør endringene du ønsker og trykk på Oppdater for å lagre.

Hvis du ønsker å slette en journalmal, velg malen og klikk på Slett.

Merk at alle brukere kan gjøre en av klinikkens maler private. Den vil da ikke synes for noen andre enn denne brukeren. Vi anbefaler derfor å avklare med kollegene dine før du gjør malen privat, slik at maler som brukes av alle forblir tilgjengelig.

Tips: Hvis malen er tilgjengelig for hele klinikken, viser kolonnen Forfatter hvem som oppdaterte journalmalen sist.

Bruke journalmal

For å benytte en av malene du har laget åpner du journalen til den aktuelle pasienten.

• I behandlingsnotatet, åpne Journalmaler. Her velger du mellom Klinikkens maler eller Mine maler.

• Du kan søke etter maler på navn eller beskrivelse i den kolonnen du står i: blant klinikkens eller dine egne.

• Teksten settes automatisk inn i de feltene du anga i malen.

• Om du vil lage en ny, klikk på Legg til mal.

Merk at dersom du allerede har skrevet noe i det nye notatet, vil innholdet fra malen bli lagt til etter det du har skrevet.

Dersom du allerede har skrevet tekst og deretter bruker malen, vil teksten du skrev tidligere beholdes og malen legges på bak.