SYSVAK

EG Pasientsky har integrasjon til SYSVAK - Nasjonalt Vaksinasjonsregister.

Bruk SYSVAK

Leger, sykepleiere, helsesekretærer og flere typer helsepersonell kan registrere vaksiner i SYSVAK.

For å bruke SYSVAK, kreves det at klinikken må ha medisinmodulen aktivert. Klinikken må også være på Norsk Helsenett med oppføring i Adresseregisteret og ha HER-ID registrert på klinikken. Les mer om Tjenestebasert adressering.

Tilganger og rettigheter

Øverst vises når siste innhenting av oppføringer fra SYSVAK ble gjort. Klikk på Hent SYSVAK informasjon når du vil innhente informasjon på nytt. Innhentingen kan ta 5-10 minutter.

Følgende handlinger kan gjøres i SYSVAK:

Registrering av ny eller manglende vaksinering legger seg som hendelser i pasientens journal (se eksempel).

I journalsystemet hentes informasjon om vaksinasjon automatisk fra SYSVAK når du går inn i SYSVAK fanen. Merk at det kun er pasienter med fullt fødselsnummer eller D-nummer som har informasjon registrert i SYSVAK.

For pasienter uten fødselsnummer eller D-nummer vil informasjonen bli opprettet og lagret lokalt, og kan senere sendes til SYSVAK dersom fødselsnummer eller D-nummer oppdateres for pasienten.

Se status fra SYSVAK

I oversiktsbildet kan du se status fra SYSVAK på hver enkelt oppføring under kolonnen Behandlingsresultat. Hold musepekeren over ikonene for å se beskrivelse.

Når info-ikon vises betyr det at det finnes informasjon du må legge merke til for eksempel manglende informasjon eller feil i registrering. Hold musepekeren over ikonene for å lese om årsak for registreringen (se eksempel).

Etterregistrere koronavaksiner satt i utlandet

EMA-godkjente koronavaksiner satt i utlandet kan etterregistreres til SYSVAK. Etterregistrer vaksinen på vanlig måte, ved å velge datoen vaksinen ble satt (se hvordan). I nedtrekksmenyen Vaksinasjonsdokumentasjon, velg Koronavaksinasjon satt i utlandet.

Ofte stilte spørsmål

Hvilke roller kan registrere vaksiner i SYSVAK? Både leger, sykepleiere, helsesekretærer og flere typer helsepersonell kan registrere vaksiner i SYSVAK. Det eneste som kreves er at klinikken er på Norsk Helsenett med oppføring i Adresseregisteret og har HER-ID registrert på klinikken.

Det er ingen informasjon fra SYSVAK i listen, hva kan det skyldes? Informasjon fra SYSVAK kan kun hentes for pasienter med fullt fødselsnummer eller D-nummer. Dersom pasienten kun er registrert med fødselsdato, vil du ikke få opp informasjon fra SYSVAK.

Hvordan informerer jeg om bivirkninger eller mistanke om bivirkninger? Eventuell melding om bivirkning eller mistanke om bivirkning kan ikke meldes elektronisk til SYSVAK, men må sendes per post til Folkehelseinstituttet så snart den blir kjent for helsepersonell. Se veiledning hos FHI her.

Hvordan ser jeg at SYSVAK har mottatt informasjonen? Status fra SYSVAK ser du inne i SYSVAK-fanen i behandlingsoversikten til pasienten, under Behandlingsresultat.

Last updated