Lab

Her kan du lære mer om Lab-modulen

Lab-modulen gir deg mulighet til å rekvirere lab-analyser og prosedyrer, i tillegg til å kunne registere resultater på analysene direkte inn i systemet.

Lab-modulen benytter NLK-koder (Norsk Laboratoriekodeverk) for å sikre strukturert data. Vi har også integrasjon mot de største leverandørene av laboratorietjenester.

Lab-modulen brukes på mange måter:

  • Noen klinikker har en intern lab på klinikken med utstyr og gjennomfører analyser lokalt.

  • Noen klinikker bruker en av våre integrasjoner med eksterne lab-leverandører, hvor de sender og mottar lab-rekvisisjoner i et eksternt system, integrert med lab-modulen.

  • Noen klinikker gjennomfører noen analyser i intern lab og bestiller noen lab-analyser gjennom en integrasjon.

  • Noen klinikker fyller også ut skjemaer elektronisk i journalen vår og sender rekvisisjonen på mail til et eksternt laboratorie, eksempelvis til sykehus.


Ofte stilte spørsmål

Hvem kan opprette en lab-rekvisisjon? Alle med tilgang til lab-modulen kan opprette en lab-rekvisisjon.

Hvem mottar en lab-rekvisisjon? De som er lagt til i innstillingene som en del av gruppen som velges som lab-personale. De som tar del i gruppen vil ha tilgang via Arbeidslisten. De mottar også disse rekvisisjonene i innboks i postmodulen.

Hvem mottar lab-resultatene? Etter bestillingen er håndtert vil svarene sendes til rekvirenten av prøven. Rekvirent mottar svaret i sin innboks i postmodulen.

Kan jeg legge ved lab resultater i elektroniske meldinger? Nei, dette har vi ikke støtte for enda. LAB-resultater kan eventuelt skrives inn i journalnotat, som kan legges til i henvisninger og epikriser.

Er det mulig å motta lab-svar for pasienter med D-nummer fra andre systemer? Ja, vårt system kan motta lab-svar for pasienter med fullt fødselsnummer og D-nummer, men ikke kun fødselsdato. Det er også mulig å motta meldinger, deriblant svarrapporter, som ikke er knyttet til pasient. Les hvordan disse kan håndteres her.

Last updated