Integrasjon til Kjernejournal

Lær om systemets integrasjon til Kjernejournal.

Systemet har integrasjon til Kjernejournal. Dette sikrer at du enkelt har tilgang på viktige helseopplysninger om pasienten direkte via journalen.

Ikonet for Kjernejournal vil være synlig for alle som har journalmodulen, men tilgangen er kun for klinikker som er tilkoblet NHN-linjen og har NHN-medlemskap.

Bruk

  1. Når pasienten er aktivert i søkefeltet, klikk Alt + J for å gå til journalen.

  2. Ikonet i pasientenes journal vil variere ut fra hvilken status deres Kjernejournal har. Hold musepeker over ikonet for å se statusen.

Se forklaring på hvert ikon, hentet fra Kjernejournal:

  1. Trykk på ikonet for å gå til pasientens Kjernejournal (se hvor).

  2. Kjernejournal åpnes i en ny fane og du må logge inn med Buypass-kort (se hvordan).

Alle helsepersonell med HPR-nummer vil ha tilgang til Kjernejournalen via vår plattform. Men merk at tilgangen til Kjernejournalen fortsatt reguleres av Norsk Helsenett.

Du kan lese mer om pålogging til Kjernejournalen på NHNs nettside her.

Opplæring i kjernejournal fra NHN finner du her: https://kj-opplaering.nhn.no/hjelp/

Tilgang til Kjernejournal uten tilkobling til Norsk Helsenett

Om du ønsker å benytte Kjernejournal uten NHN-tilkobling kan du aktivere Secure Connect.

Hva er Secure Connect?

Secure Connect er en utvidelse/extension i nettleseren Google Chrome - det vil si at du må benytte denne nettleseren for å ha tilgang. Med denne utvidelen får du tilgang til Kjernejournal uansett hvor du er. Du kan jobbe hjemmefra og fremdeles ha tilgang. Fordi utvidelsen kun kan legges til i nettleseren, vil du ikke ha tilgang via mobiltelefon eller Chromebook.

Konfigurasjon

  1. Kontakt EG Pasientsky for å aktivere modulen og hvilke ansatte på klinikken som skal ha tilgang.

  2. Du må installere vår utvidelse, Secure Connect. Den finner du på denne linken.

Når den er installert vil du få et nytt PatientSky-ikon i nettleseren din. Når du er tilkoblet, kan du åpne Kjernejournal fra journalen.

Merk at du må logge inn i klinikkportalen på sikkerhetsnivå 4 for å kunne bruke Secure Connect. Det vil si BankID, BankID på mobil eller Buypass.

Ofte stilte spørsmål

Gjelder dette også for andre tjenester på Norsk Helsenett? Nei, denne løsningn er per i dag bare tilgjengelig for Kjernejournal.

Jeg kan ikke lengre se utvidelsen i nettleseren, hva gjør jeg? Trykk på pusslespill-brikken øverst til høyre i nettleseren for å bestemme hvilke utvidelser som er synlige. Du kan låse den til startskjermen eller gå til menyen > Flere innstillinger > Utvidelser.

Jeg får meldingen "Access token has expired", hva gjør jeg? Det betyr at du må laste inn siden på nytt, og eventuelt logge inn på nytt.

Jeg har problemer med å logge inn på Kjernejournal. Hva kan være årsaken? Kun leger, sykepleiere, helsesekretærer og vernepleiere har automatisk tilgang til kjernejournalen ved pålogging fra EPJ. For andre helsepersonellroller må din klinikk ta kontakt med NHN for å få tilgang. Du kan finne mer informasjon på NHNs nettside her.

Dersom du har en av disse rollene og har sjekket at alt er satt opp riktig på vår plattform, vennligst ta kontakt med vår kundesupport her.

Last updated