Nettside

Om dere er en kommunal klinikk er det påkrevd at dere skal ha en tilgengelighetserklæring på deres nettside. Du kan lese hvordan her.

Har dere et domene fra før?

Med domene menes det at dere eier og betaler for en nettside med et navn. Eksempelvis www.eg-pasientsky.no.

Det er viktig at nettsiden deres peker mot den online bestillingsløsningen dere til enhver tid tilbyr pasientene deres (i dette tilfellet EG Pasientsky). Derfor må dere omdirigere nettsiden til å peke mot EG Pasientsky når dere starter opp med våre tjenester.

Alt dere trenger å gjøre for å omdirigere nettsiden deres er å sende en e-post til tilbyderen hvor nettsiden deres er i dag (ofte er dette Fastname eller DomeneShop) og si hva nettsiden nå skal peke til.

For å finne ut hvor nettsiden nå skal peke må dere logge inn i EG Pasientsky og opprette et subdomene.

Oppsett og innhold

Basisinformasjon

Legg først inn basisinformasjon for nettsiden.

Hovedtittel: Denne vises på forsiden av nettsiden. Undertittel: Denne vises under hovedtittelen. Eksempel: "Velkommen". URL for sub-domene: Dette er URLen til nettsiden. Skriv inn klinikknavnet i ett ord (uten ÆØÅ). Det er dette subdomenet dere skal omdigirere nettsiden deres til, hvis dere har et domene fra før. Sørg for at Nettside aktivert er huket på og trykk på Åpne nettsiden for å finne den eksakte URLen (eksempelvis https://pasientsky.klinikk.pasientsky.no/no/):

Tema

Bestem så tema for nettsiden.

Hovedbilde: Last opp et hovedbilde, for eksempel et bilde av klinikken. Dette vil vises på nettsidens forside.

Fargetema til nettsiden: Dere står fritt til å endre fargetema som er på nettsiden. Eller dere kan la standardfargene stå.

Ansatte som skal vises på forsiden

Her kan dere sette opp hvem som skal vises på forsiden av nettsiden deres. Dere kan angi forskjellige kriterier, slik at dere slipper å redigere dette manuelt hver gang det starter en ny ansatt, eller dere kan angi enkeltansatte.

Klikk Legg til.

Velg enten et kriterie: roller, grupper eller funksjoner. Eksempel: velger dere rollen lege, vil alle leger vises på forsiden. Dere kan også velge flere kriterier, for eksempel: rollen lege og alle i gruppen LAB. Dere kan ekskludere enkeltpersoner ved å legge dem til under Ekskluderte personer.

Eller, velg de spesifikke ansatte dere ønsker skal vises fra stillinger.

Huk av for hvilken informasjon dere ønsker skal bli vist om de ansatte under Visningsinnstillinger.

Kontaktinfo og innhold

Adressen og telefonnummeret som er registrert på klinikken vil ligge under Kontaktinfo vist på nettsiden og vises på nettsiden.

Videre, huk av for hva dere ønsker skal vises på nettsiden av innhold.

Seksjon for timebestilling

Huker du av for Vis seksjon for timebestilling, kan du definere hvilken online booking du vil vise på nettsiden.

Dersom du benytter online timebestilling uten innlogging, kan du velge at Ekstern timebestillingslenke skal vises på nettsiden. Da vil pasienten bli sendt til deres eksterne bestillingsside når de trykker Konsultasjon på hjemmesiden (se hvordan). Da har du også mulighet til å velge hvilken timebok som skal vises som standard.

Dersom du ikke benytter online timebestilling uten innlogging, kan du velge Pasientportal som timebestillingstype. Da vil pasientportalen åpnes når pasienten bestiller konsultasjon via nettsiden.

Kart

Du kan blant annet velge å vise kart.

For at kartet vil vises på din nettside, sørg for at adresse under Kontaktinfo vist på nettsiden er riktig og at Vis seksjonen for kart er huket på (se hvor).

Merk at dersom både Konto- og Besøk-adresser er lagt til og de er forskjellige, vil Besøk-adresse bli vist på kartet.

Du finner klinikkkartet under Finn oss. Pasienter har også muligheten til å klikke på Veibeskrivelse (Directions) på kartet for å finne veien til klinikken din.

Informasjonsbokser

Det er også mulig å legge til egne infobokser for generell info og eventuelt ferie. Huk av og fyll ut feltene.

Tips til hvordan klinikken kan bli mer synlig i søk

  • Legg til klinikken på Google Maps. Dette gjøres ved at det sendes en forespørsel til Google Maps. Det kan ta noen dager før klinikken er synlig i søk etter at den er lagt til.

  • Legge inn opplysninger på Gule sider, 1881 ol.

Legg ut nyheter på nettsiden

Dersom du har huket av for Vis seksjon for nyheter under Innhold og innstillinger for nettsiden din, vil du ha tilgang til å legge ut nyheter via Klinikkmodulen.

Her kan du publisere nyheter for klinikken. Nyheter legges ut på nettsiden og i appen.

Klikk Legg til nyhet. Fyll ut feltene og huk av for Publisert om nyheten skal publiseres med en gang. Fjern avhukingen hvis den skal publiseres senere.

Ofte stilte spørsmål

Vil pasienter motta push-varslinger for nyheter som legges ut? Nei, pasienter får ikke varsling for nyheter. Les mer om varslinger til pasient.

Last updated